.

Så fungerar det

Nedan finns instruktioner på hur det går till att söka lägenhet hos oss och vilka krav vi ställer på våra hyresgäster.

STÄLL DIG I KÖ

Välkommen att registrera dig som sökande i vår bostadskö. Det gör du genom registrera dig och följa stegen. Klicka på knappen för att komma till registreringen.

Ställ dig i kö

Hos oss finns det en gemensam kö för alla våra bostäder, oavsett vilket område du är intresserad av. Du kan välja att ”prenumerera” på lägenheter i ett visst område eller ort (det gäller även nyproduktion) och får då ett mejl när det blir en lägenhet ledig där. Du är dock inte tvingad att välja denna lägenhet.

För att få en plats i vår kö måste du ha fyllt 17 år. Köplatsen är personlig och kan alltså inte överlåtas.

Kötiden börjar löpa direkt efter registrering. För att behålla din plats i kön måste du logga in minst en gång varje halvår. Du kommer att få en påminnelse via mail innan perioden löper ut.

När du tackat ja till en lägenhet förlorar du din köplats. Du har dock möjlighet att registrera dig som sökande igen, men börjar då om från början i kön.

ANSÖKA OM BOSTAD

När du registerat dig kan du ansöka om en bostad. Bostäderna som finns lediga kommer ut på sök ledigt sidan.

Men för att vara förberedd om du skulle bli erbjuden bostaden är det bra att du tar fram nedanstående dokument

 • Anställningsbevis som inte är ålder än 3 månader
 • Dina tre senaste lönespecifikationer
 • Du får heller inte ha någon hyresskuld till oss

Lediga lägenheter kommer att vara synliga på webben och tillgängliga för bokning under sju dagar. Har du valt att prenumerera på lägenheter i ett visst område (se ovan) kommer du också att få mail när en lägenhet som motsvarar dina önskemål kommer ut. När bokningen stängts skickas erbjudande till den sökande som har flest ködagar.

Du kan boka högst tre lägenheter samtidigt. Det är viktigt att dessa lägenheter är likvärdiga då det går inte att rangordna dessa.

SVARA PÅ ERBJUDANDE

Den som har flest ködagar när bokningen stängt kommer att få erbjudande om bostad via Mina sidor. När du får ett erbjudande om bostad enligt din bokning har du två (2) dagar på dig att svara. (Du får endast ett erbjudande åt gången). OM du inte svarat inom de två dagarna räknas det som att tacka nej.

Du kan tacka nej till erbjuden lägenhet en gång, andra gången du tackar nej förlorar du din köplats.

Se till att dina uppladdade dokument (antagningsbevis/ansökningsbevis) är korrekta innan du signerar. Om det visar sig att de är felaktiga vid kontroll efter signeringssteget kommer lägenheten gå direkt till nästa i kön.

SIGNERA KONTRAKT

Du tackar ja till ett erbjudande om bostad genom att signera hyreskontraktet på Mina Sidor. Du signerar via BankID, skulle du inte ha BankID så kontakta oss när du fått erbjudandet.

När du signerat avtalet skall detta godkännas av oss på K2A vilket kan ta upp till 5 arbetsdagar.

VÅRA KRAV

Vi har ett antal krav som du måste uppfylla för att få hyra en bostad hos oss. Nedan ser du en lista på merparten av våra krav.

 • K2A accepterar inga betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder.
 • Om bostad innehas krävs att hyreskontrakt är uppsagt alternativt försäljningsdokument för villa eller bostadsrätt kan uppvisas före nytt kontrakt tecknas.
 • Din totala totala årsinkomst brutto skall uppgå till lägst 3 gånger årshyran på lägenheten.
 • För godkännande krävs någon form av varaktig inkomst t.ex. tillsvidareanställning, egen rörelse, frilansuppdrag, projektanställning, långtidsvikariat eller A-kassa. Provanställning godkänns ej. Försörjningsstöd (kallades tidigare för socialbidrag) godtas ej.
 • För att vara få en lägenhet krävs att köande, medköande eller ombud varit på visningen och sett den aktuella lägenheten.
 • K2A kommer att inhämta boendereferenser. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras.
 • K2A har regler mot trångboddhet för att förhindra osunda boendeförhållanden i fastigheten. Antalet personer som skall bo i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek.
 • K2A kommer att kräva nyutfärdat anställningsintyg med inkomstuppgifter. Ha intyget i beredskap om du accepterar lägenheten. Egna företagare ska uppfylla inkomstkrav med hjälp av taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning
 • Hyresgäster hos K2A ska bo minst 12 månader i samma lägenhet innan ett nytt hyresavtal för en annan lägenhet hos K2A kan tecknas.
 • Rökning i lägenheten godtas ej.